nå er det tid for rundstykker. disse er gode, enkle å lage og krever minimalt kontakt med deigen. akkurat sånn jeg liker det.
til 32 rundstykker trenger man;
100 gram havregryn
50 gram solsikkefrø
25 gram sesamfrø
25 gram linfrø
25 gram gresskarkjerner
2.5 dl varmt vann
+
350 gram grovt mel
500 gram siktet hvetemel
50 gram blåbærmüsli
50 gram rosiner
50 gram hakkede hasselnøtter
1 ss sirup
1 ss honning
1 ts salt
1 pakke gjær
3 dl lunken melk
3 dl lunkent vann
+
toppynt, for eksempel hakkede hasselnøtter og gresskarkjerner
slik gjør du;
1. bland sammen havregryn og frøene fra del 1 av oppskriften. ha i det varme vannet og la blandingen stå på benken til den er avkjølt.
2. ha ingrediensene fra del 2 i en kjøkkenmaskin (spar på litt av melet!) sammen med kornblandingen. jeg er overbeist om at trikset i disse rundstykkene er müsli og rosiner, så jeg vil ikke anbefale å sløyfe det.
3. elt på lav hastighet i ca 10 minutter. ha i litt mer mel og elt videre til du får en smidig deig som slipper bakebollen, men som fremdeles er litt klissete.
4. dekk bollen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
5. ha deigen på benken sammen med litt mel. kna den lett (typ ta på deigen tre ganger; ikke noe minutterselting her, nei) slik at den slipper underlaget. del den i 8 like store biter. form hver av dem til cirka 1 cm høye sirkler. kutt hver i 4. dypp så toppen i en bolle med vann før du dypper den i toppynten og legger dem på et bakepapirkledd stekebrett.
6. ha et kjøkkenhåndkle over & etterhev til cirka dobbel størrelse.
7. stek rundstykkene på 200 grader (varmluft) i 10 minutter (eller til de er gylne på toppen).
nå har jeg fryseren full av hjemmebakte rundstykker. tin dem i mikroen eller i ovnen, så har du fersk bakst når du måtte ønske. johoo. fest.
Veit du, for berre ein time sidan tenkte eg at eg hadde lyst til å finne oppskrift på supergode, grove rundstykker!
SvarSlettså genialt! håper de faller i smak.
Slett