eller vel. det var helt til jeg bestemte meg for å lage byggrynsgrøten selv. en pakke byggryn koster under ti kroner og holder mildt sagt til mer enn en halv porsjon, som er det tilsvarende investering i fjordland vil gi. ulempen er at det tar tid (men jeg fant en løsning på det også).
til to porsjoner trenger du;
1 dl byggryn
5 dl melk
litt salt
slik gjør du;
legg byggrynene i vann over natten.
neste dag koker du opp melken før du heller av bløtevannet på grynene og har dem i melken. la det koke på svak varme - mens du rører jevnlig for å unngå at den brenner seg - til den har rett konsistens. det tar typ tretti-førti minutter (og det er verdt det). smak til med salt.
servér med friske bær, for eksempel. eller sukker&kanel. eller syltetøy. jeg er fremdeles i ekperimenteringsfasen, men det ser ikke ut som det finnes grenser for hva man kan ha på;
den kan være helt naturell, uten noe som helst..
.. med hasselnøtter og friske bringebær..
..eller kanel, rosiner og hasselnøtter. for eksempel
jeg lagde to porsjoner og frøs ned den ene i et gammelt fjordlandgrøtbeger, ironisk nok. da har jeg mikrogrøt til den nette sum av under femti øre i reserve til neste gang jeg får akutt behov for grøt.
Ikke at jeg har prøvd, men de Fjordland-grøtene ser så fristende ut når jeg sitter i kassa. Jeg tror det er bærene på bildet som gjør det. Sneaky!
SvarSlettprecis det. nå har jeg kjøpt friske bringebær jeg skal ha på. jeg gleder meg (og du burde ta med deg en hjem fra jobb en dag, altså).
SlettTusen takk for oppskrifta - har sjølv falt pladask for Brimi sin graut, og no skal oppskrifta di testast ut! ;)
SvarSlettArnhild
Playtech casinos 2021 ᐈ Best no deposit bonus codes
SvarSlettPlaytech casino ミスティーノ bonuses: bonuses for mobile devices; How to claim them; 188bet Casinos with the best bonus codes; Payouts; How カジノ シークレット to keep