du trenger til en liten langpanne;
200 gram smør
4.5 dl siktet hvetemel
4.5 dl brunt sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts vaniljepulver (eller 2 ts vaniljesukker)
2 egg
1 espresso (eller 3 ss sterksterk kaffe)
skivete mandler, typ 2 slike poser man kan kjøpe i butikken
melis + vann (eller whisky)
fremgangsmåte;
sett ovnen på 175 grader.
smelt smøret i en kjele og ha det så i en bakebolle sammen med sukker & vaniljepulver.
så blander du inn eggene før du har i mel, bakepulver og natron.
bland godt sammen alt det her før du har i espressoen og røren enda litt til før du har røren i en liten bakepapirkledd langpanne.
dryss skivede mandler på toppen.
stek på 175 grader i 25-27 minutter.
avkjøl kaken på rist.
glasur; bland melis sammen med vann/whisky til du får en passe rennende glasur. bre den over kaken i et fint (eller mindre fint) mønster. vent til melisen stivner og servér sammen med nytraktet kaffe. mmm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
❦ nature is a language, can't you read?