tirsdag 9. oktober 2012

kaffekake

kaffe og kake. kombinasjonen som sjelden, om ikke aldri, slår feil. så hvorfor ikke slå på stortrommen og lage en kake med kaffesmak? det var det jeg gjorde.


du trenger til en liten langpanne;
200 gram smør
4.5 dl siktet hvetemel
4.5 dl brunt sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts vaniljepulver (eller 2 ts vaniljesukker)
2 egg
1 espresso (eller 3 ss sterksterk kaffe)
skivete mandler, typ 2 slike poser man kan kjøpe i butikken

melis + vann (eller whisky)

fremgangsmåte;
sett ovnen på 175 grader.
smelt smøret i en kjele og ha det så i en bakebolle sammen med sukker & vaniljepulver. 
så blander du inn eggene før du har i mel, bakepulver og natron. 
bland godt sammen alt det her før du har i espressoen og røren enda litt til før du har røren i en liten bakepapirkledd langpanne.
dryss skivede mandler på toppen.
stek på 175 grader i 25-27 minutter.
avkjøl kaken på rist.

glasur; bland melis sammen med vann/whisky til du får en passe rennende glasur. bre den over kaken i et fint (eller mindre fint) mønster. vent til melisen stivner og servér sammen med nytraktet kaffe. mmm. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

❦ nature is a language, can't you read?